Rīsu putra ar āboliem

Rīsu putra ar āboliem

Rīsu putra ar āboliem

Lai rīti būtu skaisti, tiem nepieciešams lielisks iesākums. Nē, tas neprasīs ilgu gatavošanu pie plīts, patiesībā viss ir ļoti vienkārši!

2 porcijas
30 min
00 ratings

Sastāvdaļas2 porcijas

150 g
Rīsu pārslas
350 ml
150 ml
Ūdens
1 tējk.
Cukurs
1 šķipsna
Sāls
1 gab.
Zvaigžņu anīss (pēc izvēles)

Āboli ar kanēli

3 gab.
Āboli
¼ tējk.
Kanēlis
1 tējk.
Cukurs
50 ml
Ūdens

Vaniļas mērce

1 gab.
Vaniļas mērces pulveris
300 ml

Instrukcijas

  1. Nomizo ābolus un sagriež kubiņos. Tos liek pannā, pievieno kanēli, cukuru un ūdeni. Karsē uz mazas uguns 7-8 min., tā, lai saglabātos ābolu forma, bet telpā jūtams kanēļa aromāts. Pannu ar āboliem noliek malā un atdzesē.
  2. Pienu, ūdeni, rīsu pārslas, cukuru, sāli un zvaigžņu anīsu liek katliņā. Anīss rīsu putrai piešķirs īpašu garšu. Rīsu pārslas uzvāra, līdz tās ir mīkstas, un putra kļūst vienmērīgi krēmīga. Katliņu noliek malā, uzliekot vāku. Anīsu atstāj katlā, lai tas ilgāk ievilktos.
  3. Vaniļas mērces pulveri sajauc ar aukstu pienu, sekojot instrukcijām uz iepakojuma. Izvēlas piemērotu bļodu, tajā liek putru, pa virsu ābolus ar kanēli un pēc izvēles - vaniļas mērci.
  4. Recepte un foto: Marjaana Vaher. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.