Ziemassvētku biezpiena kūka

Ziemassvētku biezpiena kūka

Ziemassvētku biezpiena kūka

Ziemassvētku biezpiena kūka

Kas tie par Ziemassvētkiem bez svētku kūkas? Šī kūka ir viegli pagatavojama. Piņķerīgākā daļa ir slāņu veidošana un želatīna kausēšana. Pirms želatīna gatavošanas pārlasiet ražotāja instrukciju uz iepakojuma un nepieciešamības gadījumā pārskaitiet želatīna daudzumu. Sniegbaltus un gardus Ziemassvētkus!

8 porcijas
8 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

300 g
Cepumi "Dāmu pirkstiņi"
600 g
125 g
Dzērveņu sula
125 g
3 ēd.k.
Brūkleņu ievārījums
2 ēd.k.
Pūdercukurs
3 + 1/2 tējk. Želatīns
Apelsīnu sukādes
½ tējk.
Piparkūku garšvielas

Instrukcijas

  1. Sulu ielej katliņā, pievieno 1/2 tējk. želatīna, uzbriedina un tad uz nelielas uguns izkausē. Formas apakšā vienā slānī kārto cepumus (lieko daļu var nogriezt), pārlej ar sulu un ievieto ledusskapī uz 1 h.
  2. Tajā pašā katliņā uzbriedina atlikušo želatīnu, izkausē un pievieno biezpiena krēmam. Kārtīgi samaisa.
  3. Formu izņem no ledusskapja, ielej pusi no biezpiena masas. Izklāj vēl vienu cepumu kārtu, tad plānā slānī uzklāj brūkleņu ievārījumu, pārkaisa ar sukādēm un pārlej atlikušo biezpiena masu. Kā pēdējo slāni kārto cepumus, ko pirms tam var iemērkt dzērveņu sulā. Liek ledusskapī, līdz kūka pilnībā sastingusi.
  4. Saldo krējumu uzputo kopā ar pūdercukuru un piparkūku garšvielām. Kūku izņem no formas. To var viegli izdarīt, formu apsedzot ar šķīvi vai dēlīti un apgāžot riņķī. Formu noņem, uzliek pa virsu servējamo dēlīti vai šķīvi un vēlreiz akurāti apgāž riņķī. Kūkas virsmu apsmērē ar putukrējumu, izdekorē un pasniedz.
  5. Recepte un foto: pipars.lv - Rojs Puķe. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.