Vistas filejas iesmiņi jogurta marinādē

Vistas filejas iesmiņi jogurta marinādē

Vistas filejas iesmiņi jogurta marinādē

Vistas filejas iesmiņi jogurta marinādē

Vai Līgo svētkus mūsdienās var iedomāties bez gaļas cepšanas brīvā dabā? Ātri pagatavojama vistas marinādes recepte grilēšanai. Izmēģini gan svētkos, gan jebkurā citā dārza ballītē visas vasaras garumā!

5 porcijas
30 min
00 ratings

Sastāvdaļas5 porcijas

250 g
4 gab.
Vistas fileja
4 gab.
Ķiploka daiviņas
2 tējk.
Rīvēta citrona miziņa
2 ēd.k.
Medus
2 ēd.k.
Sarkanvīna etiķis
Sāls, pipari

Mērce

200 g
100 g
Svaigais siers
2 gab.
Gurķi
3 gab.
Ķiploka daiviņas
2 ēd.k.
Olīveļļa
Piparmētras
Dilles
Sāls

Instrukcijas

  1. Vistas filejas sagriež vienādos kubiņos. Pievieno jogurtu, sasmalcinātus ķiplokus, medu, etiķi, citrona miziņu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Kārtīgi samaisa, lai gaļa ir noklāta ar marinādi. Atstāj marinēties uz 20 min.
  2. Gaļu sadur uz koka iesmiņiem. Lai iesmiņi izskatītos košāki, starp gaļu var uzdurt burkāna vai paprikas šķēles. Vistas fileja būs gatava diezgan ātri, tāpēc dārzeņi nepaspēs sadegt. Grilē 15-20 min., ik pa brīdim apgrozot, lai gaļa izcepas vienmērīgi un neizžūst.
  3. Gatavo mērci. Gurķus sarīvē uz dārzeņu rīves, pārkaisa ar sāli un atstāj uz 10 min. Tad nospiež un notecina visu šķidrumu. Sasmalcina piparmētras, dilles un ķiplokus. Svaigo sieru sajauc ar olīveļļu un jogurtu. Pievieno zaļumus, gurķus, ķiplokus un kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli.
  4. Vistas iesmiņus pasniedz ar gurķu mērci.
  5. Recepte un foto: piprars.lv - Rojs Puķe. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.