Vegāniskā šokolādes kūka

Vegāniskā šokolādes kūka

Vegāniskā šokolādes kūka

Vegāniskā šokolādes kūka

Tā kā šī mitrā kūka ir vegāniska, tā garšos daudziem un tāpēc būs lieliski piemērota bērnu ballītēm vai ikdienišķiem vakariem, kad kārojas ko vienkāršu un gardu.

8 porcijas
1 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

3 ēd.k.
Maltas linsēklas
100 ml
Karsts ūdens
300 ml
Vegāniskas taukvielas
300 ml
500 ml
Cukurs
2 tējk.
Vaniļas cukurs
900 ml
Kviešu milti
4 tējk.
Cepamais pulveris
½ tējk.
Sāls
100 ml
Kakao pulveris

GLAZŪRA

75 ml
Kafija
75 ml
Vegāniskas taukvielas
2 ½ ēd.k.
Kakao pulveris
¼ tējk.
Sāls
900 ml
Pūdercukurs

Instrukcijas

  1. Linsēklas samaisa ar karstu ūdeni un ļauj dažas minūtes uzbriest.
  2. Maisījumam pievieno izkausētas taukvielas, auzu dzērienu un cukuru.
  3. Miltos iemaisa cepamo pulveri un sāli. Iesijā kakao pulveri. Pievieno mitrajām sastāvdaļām.
  4. Mīklu lej uz plāts, kas ir izklāta ar cepamo papīru. Cep cepeškrāsnī 175 °C ~40 min., līdz kūka ir gatava.
  5. Pagatavo glazūru. Katlā lej kafiju un cepšanai paredzētās taukvielas. Uz lēnas uguns to izkausē un noņem no uguns. Iesijā kakao pulveri un sāli. Samaisa. Nepārtraukti maisot, glazūras masai pievieno pūdercukuru.
  6. Kūku pārklāj ar glazūru un izdekorē. Kūkai ļauj atdzist un vēlāk to sagriež gabaliņos.
  7. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.