Vasaras salāti ar grilētiem kāpostiem

Vasaras salāti ar grilētiem kāpostiem

Vasaras salāti ar grilētiem kāpostiem

Vasaras salāti ar grilētiem kāpostiem

Šie ir īsti vasaras salāti - ļoti viegli, gardi un svaigi. Salātu galvenais trumpis ir grilētie kāposti. Alma jogurta mērce ar ķiplokiem un garšaugiem, salātu mērces jautājumu padara ļoti ērtu un vienkārši atrisināmu.

6 porcijas
30 min
00 ratings

Sastāvdaļas6 porcijas

120 g
Salātu lapas (piemēram, rukola)
150 g
Cukurzirņi
200 g
Ķiršu tomāti
3 gab.
Viegli iesālīti gurķi
200 g
Redīsi
1 gab.
Tomāts
150 g
Auna zirņi
½ tējk.
Paprikas pulveris
Šķipsniņa Kajennas pipari
200 g
Olīveļļa
Laima sula

GRILĒTIE KĀPOSTI

1 gab.
Ķīnas kāposts
2 ēd.k.
Teriyaki mērce
2 ēd.k.
Sojas mērce
2 ēd.k.
Austeru mērce
2 ēd.k.
Olīveļļa
Sāls, pipari

Instrukcijas

  1. Gatavo kāpostus. Ķīnas kāpostu sagriež daivās, tā, lai katrā daivā paliek daļa kacena. Sajauc kāpostiem paredzētās mērces un olīveļļu. Kāpostu daivas kārto uz grila un daļēji apcep. Gatavošanas laikā apslaka ar sagatavoto mērces maisījumu, uzber sāli un piparus.
  2. Gatavo salātus. Sasmalcina salātu lapas. Pievieno cukurzirņus, uz pusēm pārgrieztus ķiršu tomātus, gurķu šķēles, redīsu pusītes un tomātu šķēles. Nolej un nosusina auna zirņus. Tos uz pannas apcep zeltainus, pievienojot paprikas pulveri un Kajennas piparus. Auna zirņus pārber salātiem.
  3. Uz salātiem liek grilēto kāpostu, visu apslaka ar olīveļļu un nedaudz laima sulas. Visbeidzot, salātus apslaka ar jogurta mērci un tie ir gatavi pasniegšanai!
  4. Recepte un foto: Ragne Värk, Merilin Siimpoeg. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.