Tomātu pīrāgs Pipara versijā

Tomātu pīrāgs Pipara versijā

Tomātu pīrāgs Pipara versijā

Tomātu pīrāgs Pipara versijā

Kā saka - divas galvas gudrākas par vienu! Piedāvājam Kristian Neemela tomātu pīrāga gaisīgo versiju pipars.lv izpildījumā. Sāļais pīrāgs ar tomātiem un sieru ir lieliski piemērots sātīgām vakariņām. Turklāt, to ir viegli pagatavot!

8 porcijas
1 h
11 rating

Sastāvdaļas8 porcijas

Pamatne

300 g
Kārtainā mīkla

Pildījums

400 g
400 ml
3 gab.
Olas
100 g
10 g
Baziliks
Sāls, pipari

Virskārta

Tomāti
Olīveļļa
Sāls, pipari
Sagriezti lociņi vai dilles

Instrukcijas

  1. Ieeļļo cepamo veidni. Veidnē izklāj kārtaino mīklu. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200 °C.
  2. Saputo saldo krējumu. Viola kausēto sieru, olas, Krievijas sieru, baziliku un garšvielas sablendē kopā. Putukrējumu iemaisa siera masā un lej pāri mīklai.
  3. Tomātus sagriež ripās un kārto vienmērīgi pa virsu pildījumam, tos apslaka ar olīveļļu un apkaisa ar sāli un pipariem.
  4. Pīrāgu cep cepeškrāsnī ~40 minūtes. Ja maliņas cepas pārāk strauji, var samazināt temperatūru. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Cepšanas beigās pievieno zaļumus. Pirms baudīšanas nedaudz atdzesē.
  5. Šī receptes versija un foto: Rojs Puķe - pipars.lv. Oriģinālā recepte: Kristian Neemela - kristiankokkab.blogspot.com. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.