Strūdele ar sieru un šķiņķi

Strūdele ar sieru un šķiņķi

Strūdele ar sieru un šķiņķi

Strūdele ar sieru un šķiņķi

Esam pieraduši pie saldās ābolu strūdeles, bet ne mazāk garda ir strūdeles sāļā versija, kas perfekti iederēsies vakariņās, svinībās vai kino vakarā - izvēle ir Tavā ziņā! Nebrīnies, ja svaigi pagatavotā strūdele pazudīs no galda ātrāk, nekā viesi būs apsēdušies.

6 porcijas
1 h
00 ratings

Sastāvdaļas6 porcijas

150 g
185 g
250 g
Kūpināts šķiņķis
300 g
Kārtainā bezrauga mīkla
1 gab.
Ola
200 g
1 ēd.k.
Mārrutki
Maurloki
Sāls

Instrukcijas

  1. Mīklu sadala divās daļās. Katru daļu izrullē pēc iespējas plānāk.
  2. Uz darba virsmas izklāj mīklu, ko apsmērē plānā kārtā ar kausēto sieru. Uzklāj pa virsu otru mīklas kārtu. Arī to apsmērē ar kausēto sieru un pārkaisa ar rīvētu Krievijas sieru. Pa virsu klāj šķiņķa šķēles.
  3. Mīklu sarullē un pārliek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Pārsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar atlikušo sieru. Strūdeli cep 30-35 min. 190 °C.
  4. Kamēr strūdele cepas, gatavo mērci. Krējumu sajauc ar mārrutkiem, sasmalcinātiem maurlokiem un pievieno sāli.
  5. Strūdeli pasniedz siltu ar krējuma - mārrutku mērci.
  6. Recepte un foto: piprars.lv - Rojs Puķe. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.