Siers ar ķimenēm un ķiplokiem

Siers ar ķimenēm un ķiplokiem

Siers ar ķimenēm un ķiplokiem

Siers ar ķimenēm un ķiplokiem

Biezpiens jeb biezpiena siers ir garda piedeva pie siltas, tikko ceptas maizes. Ķimeņu vietā biezpiena sieram var pievienot arī dažādus garšaugus, piemēram, baziliku vai oregano.

5 porcijas
24 h
00 ratings

Sastāvdaļas5 porcijas

SIERS

1 l
600 g
3 tējk.
Ķimenes
2 gab.
Ķiploku daiviņas
1 tējk.
Sāls
50 g
2 gab.
Olas

MAIZE

500 g
Miežu milti
500 ml
3 gab.
Olas
2 ēd.k.
Eļļa
1 ēd.k.
Cukurs
1 tējk.
Sāls
60 g
Saulespuķu un ķirbju sēklas
2 tējk.
Soda

Instrukcijas

  1. Uzkarsē pienu līdz vārīšanās temperatūrai un pievieno biezpienu.
  2. Karsē līdz atdalās sūkalas (bālgans dzeltens šķidrums).
  3. Biezpiena masu lej uz sieta, kas pārklāta ar marli, notecina to apmēram 5 min.
  4. Katlā izkausē sviestu, pievieno notecināto biezpiena masu un karsē, nepārtraukti maisot, līdz izveidojas viendabīga masa.
  5. Sakuļ olas ar sāli un iemaisa biezpiena masā. Pievieno arī sasmalcinātus ķiplokus un ķimenes.
  6. Karsē vēl 5 min uz vidējas uguns.
  7. Biezpiena masu ieliek bļodā un noliek ledusskapī sastingt.
  8. Nākamajā dienā var likt uz sviestmaizēm.
  9. MAIZE:

  10. Sakuļ olas ar cukuru, sāli. Pievieno kefīru un eļļu.
  11. Atsevišķā traukā ieber miltus, pievieno sodu un sēklas. Samaisa.
  12. Miltu maisījumu ieber traukā pie kefīra, samaisa viendabīgā mīklā.
  13. Mīklu lej ar sviestu ieziestā biskvīta vai maizes veidnē un cep cepeškrāsnī 180 grādos 30-35 minūtes.
  14. Ļauj nedaudz atdzist, tad var izņemt no veidnes.
  15. Lai labi garšo!
  16. RECEPTES AUTORS:

  17. Merilin Siimpoeg

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.