Saulainais risotto

Saulainais risotto

Saulainais risotto

Pasmaidi un uzroti piedurknes. Šo saulaino risotto ir viegli pagatavot, un vislabāk tas garšos, ja ēdīsi uzreiz!

4 porcijas
30 min
00 ratings

Sastāvdaļas4 porcijas

1 gab.
Sīpols
1 gab.
Ķiploka daiviņa
130 ml
Sauss baltvīns
1 gab.
Buljona kubiņš
1 ēd.k.
Olīveļļa
1 ēd.k.
1 l
Ūdens
200 g
Arborio rīsi
¼ tējk.
Kurkuma
2 gab.
Salvijas lapas
3 ēd.k.
100 g

Instrukcijas

  1. Katlā uzvāra ūdeni un tajā izšķīdina buljona kubiņu.
  2. Sakapā sīpolu, ķiploku un apcep olīveļļā. Kad sīpols kļuvis viegli zeltains, pievieno sviestu un kurkumu. Pannā ieber rīsus un izmaisa. Kad tie kļūst caurspīdīgi, pārlej ar vīnu un atkal izmaisa.
  3. Pakāpeniski, turpinot maisīt, pannā pievieno buljonu. Plītij jābūt uz mazas uguns. Pievieno salvijas lapas, Viola kausēto sieru un rīvētu Forte cieto sieru. Kārtīgi maisa, līdz risotto kļūst krēmīgs.
  4. Pirms pasniegšanas izņem salvijas lapas. Pēc izvēles, piedevās var pievienot novārītas Edamame (sojas) pupiņas.
  5. Recepte un foto: Marjaana Vaher. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.