Piparkūku blondijs

Piparkūku blondijs

Piparkūku blondijs

Uzmanību, rūķu uzlidojums! Tieši šī garduma dēļ rūķi un elfi Tavās mājās varētu ierasties vēl pirms Ziemassvētkiem. Piparkūku vilinošais aromāts sagrābs gan lielos, gan mazos, gan .. ļoti mazos.

4 porcijas
8 h
00 ratings

Sastāvdaļas4 porcijas

90 g
50 g
Brūnais cukurs
50 g
Baltais cukurs
1 gab.
Ola
1 gab.
Olas dzeltenums
140 g
Kviešu milti
1 tējk.
Kukurūzas milti
75 g
Baltā šokolāde
100 g
40 g
Piparkūkas

Instrukcijas

  1. Sviestu izkausē, pievieno cukuru un samaisa. Pievieno vaniļas cukuru un atkal samaisa.
  2. Olu un olas dzeltenumu, nepārtraukti maisot, pievieno sviesta un cukura masai.
  3. Kviešu un kukurūzas miltus samaisa un pievieno sviesta un olu masai. Ar lāpstiņu miltus iecilā mīklā, līdz tā kļūst vienmērīga.
  4. Balto šokolādi sagriež smalkāk un pievieno mīklai.
  5. Cepeškrāsni uzkarsē uz 165 °C. Formu (23 × 17 cm) izklāj ar cepamo papīru. Mīklu ieklāj cepamajā formā un to pārklāj ar pudiņu. Dažās vietās ar lāpstiņas palīdzību pudiņu var iespiest dziļāk mīklā. Visam pa virsu izklāj piparkūkas.
  6. Cep ~20-22 min. (blondiju ir viegli pārcept - labāk to sacept mazāk, nekā par daudz!). Kūku pilnībā atdzesē, formu ietin pārtikas plēvē un uz nakti notur ledusskapī.
  7. Recepte un foto: Marjaana Vaher. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.