Ogu un biezpiena proteīna kūciņas

Ogu un biezpiena proteīna kūciņas

Ogu un biezpiena proteīna kūciņas

Ogu un biezpiena proteīna kūciņas

Viena īpaši veselīga un garda kūkas recepte. Šī kūka satur augstāku olbaltumvielu daudzumu un tajā nav glutēna. Tātad, to var baudīt bez vainas apziņas! Kūkai ir 3 slāņi - bezglutēna zemesriekstu cepumu pamatne, krēmīgā mājas siera kārta un olbaltumvielām bagātā biezpiena krēma kārta ar ogām.

8 porcijas
2 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

Cepumi

250 ml
Zemesrieksti
1 gab.
Olas baltums
125 ml
Nerafinēts niedru cukurs
1 šķipsna
Sāls

Cepumu pamatne

125 g
Pašgatavoti zemesriekstu sviesta cepumi (sk. receptē)
200 g

Mājas siera kārta

360 g
125 ml
60 g
Nerafinēts niedru cukurs
½ tējk.
Vaniļas cukurs
7 g
Želatīns
42 g
Auksts ūdens

Biezpiena krēma kārta

380 g
70 g
Brūklenes
30 g
Cukurs
9 g
Želatīns
54 g
Auksts ūdens

Servēšana

Svaigas ogas, piemēram, avenes

Instrukcijas

  1. Vispirms pagatavo zemesriekstu sviesta cepumus. Sablendē zemesriekstus, pievieno cukuru un turpina smalcināt, līdz izveidojas krēms. Saputo olu baltumu ar šķipsnu sāls un iemaisa zemesriekstu masā. Veido vienāda izmēra bumbiņas un, atstājot gana lielas atstarpes, liek cepamajā veidnē, kas pārklāta ar cepamo papīru. Ar dakšu bumbiņas saspiež plakanas un cep 185 °C 8-10 min., līdz tās kļūst zeltainas. Atdziestot cepumi kļūs kraukšķīgi, tādēļ nevajag tos pārcept.
  2. Sasmalcina 125 g cepumu, izkausē sviestu, un abus sajauc kopā. Masu pilda 19 cm ø kūkas veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru un eļļu, un liek ledusskapī.
  3. Mājas siera kārtai aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu. Blenderī liek mājas sieru, 50 ml saldā krējuma, cukuru, vaniļas cukuru un visu sablendē, līdz izveidojas viendabīga masa. Želatīnu izkausē, bļodiņu liekot siltā ūdens peldē, pievieno mājas sieram un kārtīgi izmaisa. Pārējo saldo krējumu saputo stingrās putās un iemaisa mājas siera masā. Masu lej pāri zemesriekstu cepumu masai un liek ledusskapī uz 1 h.
  4. Visbeidzot, gatavo biezpiena kārtu. Sablendē PROfeel biezpiena krēmu, brūklenes un cukuru viendabīgā masā. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Atkal kausē ūdens peldē, pievieno biezpiena masai un izmaisa. Pārbauda, vai iepriekšējais slānis ir gana sastindzis, un liek pa virsu trešo kārtu. Kūku liek ledusskapī uz 4 h. Dekorē ar svaigām ogām.
  5. Recepte un foto: Kristian Neemela - kristiankokkab.blogspot.com. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.