Mandarīnu jogurta kūka Ziemassvētku noskaņās

Mandarīnu jogurta kūka Ziemassvētku noskaņās

Mandarīnu jogurta kūka Ziemassvētku noskaņās

Mandarīnu jogurta kūka Ziemassvētku noskaņās

Pārsteidz savus viesus un pagatavo kūku ar sezonas garšu. Mandarīnu jogurta kūkai ar Ziemassvētku garšvielu maisījumu ir īpaši plānas biskvīta kārtas un ļoti dāsns krēma pildījums. Īsts Ziemassvētku sapnis!

8 porcijas
2 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

Biskvīts

50 g
Tumšā cukura sīrups
25 g
Cukurs
1 gab.
Ola
70 g
¼ tējk.
Cepamā soda
200 g
Kviešu milti
2 ēd.k.
Ziemassvētku garšvielu mikslis
1 šķipsna
Sāls

Krēms

50 g
Cukurs
2 gab.
200 g
Krēmsiers

Dekors

4 gab.
Mandarīni
Timiāna zariņi
1 ēd.k.
Medus

Instrukcijas

  1. Sīrupu, cukuru un olas samaisa kopā. Trauku liek ūdens peldē un sildot maisa, līdz cukurs izkūst. Pievieno sviestu un maisa, līdz tas izkūst. Tad pievieno sodu, iemaisa un noliek masu atdzist. Kad tā atdzisusi, mīklai pievieno sāli, miltus un piparkūku garšvielu.
  2. Mīklu sadala 7 vienādās daļās. Uz cepamā papīra uzzīmē 20 cm ø lielu apli (izmanto cepamās veidnes apakšu). Katru mīklas daļu vienmērīgi uzklāj uz apļa, lai veidotos 7 biskvīti. Biskvītus cep katru atsevišķi 200 °C temperatūrā ~4 min., līdz tie apbrūnējuši. Biskvītu maliņas, kas iet pāri aplim, apgriež un vēlāk sadrupina.
  3. Ar mikseri sajauc kopā krēmsieru, cukuru un jogurtu un kārtīgi izmaisa.
  4. 20 cm ø cepamo vedni izklāj ar cepamo papīru (apakšu un sānus). Veidnē liek pirmo biskvītu. Krēmu vienmērīgi pārklāj pāri biskvītam. Tad klāj nākamo biskvītu, krēmu un tā turpina, līdz visi biskvīti salikti veidnē. Kūkas virspusi apsmērē ar atlikušo krēmu un apber ar biskvīta drupačām.
  5. Kūku liek ledusskapī uz nakti, lai tā savilktos. Otrā dienā kūkas dekorēšanai uzsilda medu, līdz tas kļūst vijīgs. Medū iemaisa mandarīnu daivas. Tos kārto uz kūkas un dekorē ar timiāna zariņiem.
  6. Recepte un foto: Triinu Võsu - triinuvosu.blogspot.com. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.