Lieldienu Pashas kūka

Lieldienu Pashas kūka

Lieldienu Pashas kūka

Daudzās mājās Pasha ir nopietna Lieldienu tradīciju sastāvdaļa. Piedāvājam svētku kūkas recepti, ko iedvesmojusi tieši tā. Lai arī šī Pashas versija ir mūsdienīgāka un vienkāršāka, tā garšos nemainīgi labi!

8 porcijas
1 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

Pamatne

250 g
Fazer Doris cepumi
30 g
Sviests

Krēms

900 g
200 ml
Apelsīna miziņa (rīvēta)
2 gab.
Citronu sula
300 g
Mandeļu skaidiņas
200 g
Fazer Finlandia marmelādes bumbiņas
15 g
Želatīns
4 ēd.k.
Auksts ūdens

Dekors

Fazer Doris cepumi un Finlandia marmelādes bumbiņas

Instrukcijas

  1. Kūkas formu (24 cm ø) izklāj ar cepamo papīru. Cepumus sasmalcina un sajauc ar kausētu sviestu. Cepumu masu stingri izklāj kūkas formas apakšā un notur 15 min. ledusskapī. Tikmēr sasmalcina marmelādes bumbiņas un ber pa virsu cepumiem.
  2. Biezpiena krēmu, saldo krējumu un rīvētu apelsīna miziņu saputo gaisīgā krēmā. Želatīnu sajauc ar aukstu ūdeni un uzbriedina ~5 min. Karstā ūdens peldē želatīnu izkausē un ļauj dažas minūtes atdzist. Želatīnu mazā strūklā lej klāt biezpiena krēmam, vienlaikus putojot ar nelielu ātrumu.
  3. Krēmam pievieno mandeļu skaidiņas un izmaisa. Krēmu lej kūkas formā. Kūku ievieto ledusskapī vismaz uz 6 h. Kūku dekorē ar cepumiem un marmelādi.
  4. Recepte un foto: Merilin Siimpoeg - koogikontor.ee. Recepte tapusi sadarbībā ar Fazer. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.