Krēmīgā jogurta - mascarpone kūka

Krēmīgā jogurta - mascarpone kūka

Krēmīgā jogurta - mascarpone kūka

Krēmīgā jogurta - mascarpone kūka

Svētkos teju ikviens vēlas pārsteigt ģimeni ar īpašu maltīti. Patīkami vienkārša, bet ar bagātu garšu - izklausās pēc sapņu kūkas, bet sapņiem ir tendence piepildīties. Droši vari sagriezt uzreiz visu kūku, jo tā pazudīs nemanot!

8 porcijas
2 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

12 gab.
Cepumi Dāmu pirkstiņi
1 gab.
225 g
4 gab.
Želatīna plāksnes
65 g
Cukurs
2 tējk.
Vaniļas cukurs
125 g
Mascarpone krēmsiers
½ gab.
Citrons
2 ½ ēd.k.
Ūdens

Krēms

125 g
Mascarpone krēmsiers
1 gab.
2 ēd.k.
Pūdercukurs
50 g
Dzērvenes

Instrukcijas

  1. Cepamās veidnes (18 cm ø) apakšā ieklāj cepamo papīru. Dāmu pirkstiņus kārto veidnē cieši blakus, noklājot visu apakšu.
  2. Gatavo pildījumu. Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Saputo saldo krējumu kopā ar cukuru. Citā traukā vienmērīgi samaisa krēmsieru, jogurtu un vaniļas cukuru. Mazā katliņā izspiež citrona sulu, pievieno 2-3 ēdamkarotes ūdens un uzkarsē. Noņem no plīts. No želatīna plāksnēm izspiež lieko ūdeni, un tās pakāpeniski pievieno citronu sulas maisījumam. Maisa, līdz želatīns pilnībā izkūst. Želatīna masu pievieno jogurta un krēmsiera masai, vienlaikus maisot. Visbeidzot, pievieno putukrējumu un sajauc visu kopā, līdz masa kļūst vienmērīga.
  3. Pusi no masas lej pāri cepumiem, tad kārto atlikušos cepumus un tiem pa virsu - atlikušo masu. Atstāj ledusskapī uz nakti.
  4. Pirms pasniegšanas pagatavo gaisīgu krēmu, kas tik labi piestāv šai kūkai. Saldo krējumu saputo kopā ar pūdercukuru, pievieno krēmsieru un viegli izmaisa. Svarīgi nepārmaisīt! Kūku izņem no veidnes, tās sānu malas un augšu pārklāj ar krēmu. Dekorē ar dzērvenēm, lai kūkai piešķirtu sarkano akcentu un skābumiņu.
  5. Recepte un foto: Marjaana Vaher. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.