Kefīra kakao krēms ar rabarberu ķīseli

Kefīra kakao krēms ar rabarberu ķīseli

Kefīra kakao krēms ar rabarberu ķīseli

Kefīra kakao krēms ar rabarberu ķīseli

Rabarberu ķīselis un kakao krēms ir deserts ar bērnības garšu un vasarīgām atmiņām. Kāpēc to nepadarīt vēl gardāku un vērtīgāku, izmantojot receptei Alma kefīru ar LGG baktērījām un D vitamīnu!

6 porcijas
30 min
00 ratings

Sastāvdaļas6 porcijas

krēmam

200 g
200 g
3 ēd.k.
Kakao pulveris
3 ēd.k.
Cukurs
15 g
Želatīns

Ķīselis

500 g
Notīrīti rabarberi
1 ēd.k.
Kartupeļu ciete
100 g
Cukurs
250 ml
Ūdens

Instrukcijas

  1. Gatavo ķīseli

  2. Rabarberus ieber katlā, pievieno cukuru, ūdeni un vāra līdz rabarberi sāk šķīst.
  3. Tad bļodiņā ieber kartupeļu cieti, pievieno mazliet aukstu ūdeni, samaisa un šo maisījumu ielej katlā pie rabarberiem.
  4. Vāra, ik pa brīdim apmaisot, līdz ķīselis sabiezē.
  5. Izslēdz un atstāj atdzist. Atdzisušo ķīseli var ielikt ledusskapī.
  6. Gatavo krēmu

  7. Želatīnu ieber katliņā, pārlej ar ūdeni, lai visu noklāj un atstāj uzbriest. Tad to izkausē.
  8. Saldajam krējumam pievieno cukuru un uzputo.
  9. Kefīru sajauc ar kakao, abas masas pārlej vienā bļodā, pievieno izkausētu želatīnu un samaisa.
  10. Pārlej to lēzenā traukā, apsedz ar vāku vai pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vairākām stundām līdz saželē.
  11. Gatavu krēmu griež kvadrātos, saliek porcijas traukos un pārlej ar ķīseli. Uzreiz pasniedz.
  12. Recepte un foto: pipars.lv - Rojs Puķe.

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.