Kartupeļu biezputra 3 versijās

Kartupeļu biezputra 3 versijās

Kartupeļu biezputra 3 versijās

Kartupeļu biezputra 3 versijās

Sātīga kartupeļu biezputra ir perfekta izvēle ģimenes maltītei. Izmainot piedevas, vienu un to pašu biezputru iespējams pasniegt daudz dažādos veidos. Iedvesmojies no Pipara radošās pieejas un eksperimentē arī pats! Putra izdosies gardāka, ja izvēlēsies treknāku pienu un mīcīsi to pa vecai modei ar stampu.

4 porcijas
45 min
00 ratings

Sastāvdaļas4 porcijas

Biezputra

1 kg
Kartupeļi
60 g
275 g
Sāls

Pildījums nr.1

100 g
Feta siers
100 g
Saulē kaltēti tomāti
50 g
Olīvas bez kauliņiem

Pildījums nr.2

150 g
Bekons
125 g
Svaigas sēnes
2 gab.
Sīpoli

Pildījums nr.3

250 g
Cīsiņi
250 g
Tomātu mērce
3 gab.
Sīpoli
5 g
Čili pipari

Instrukcijas

  1. Kartupeļus nomizo un novāra sālsūdenī. Ūdeni nolej, kartupeļus saspaida ar kartupeļu stampu. Pievieno sviestu, uzsildītu pienu un kārtīgi samaisa (var izmantot mikseri, tad masa iznāks gaisīgāka).
  2. Izvēlas vienu pildījumu, vai gatavo visus trīs!
  3. Pildījums nr.1

  4. Tomātus un olīvas smalki sakapā. Pievieno sadrupinātu Feta sieru un apmaisa
  5. Pildījums nr.2

  6. Sīpolus un sēnes sagriež šķēlēs, bekonu sagriež garās strēmelēs. Uzkarsē pannu un ātri apcep bekonu, tad pievieno sīpolus. Kolīdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno sēnes. Cep, līdz sēnes ir gatavas (~10 min.).
  7. Pildījums nr.3

  8. Cīsiņus un sīpolus sagriež šķēlēs. Pannā izkausē sviestu un ātri apcep sīpolus. Kolīdz tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno cīsiņus. Cep, līdz cīsiņi apbrūnē. Pievieno tomātu mērci (pēc izvēles), čili piparus (ja vēlas pikantāku) un cep vēl ~5 min.
  9. Pildījumu liek uz biezputras un pasniedz uzreiz.
  10. Recepte un foto: piprars.lv - Rojs Puķe. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.