Grieķu jogurta kēkss ar dzērvenēm

Grieķu jogurta kēkss ar dzērvenēm

Grieķu jogurta kēkss ar dzērvenēm

Grieķu jogurta kēkss ar dzērvenēm

Īstajai Ziemassvētku sajūtai patiesībā vajag pavisam nedaudz. Ņem palīgos savus mīļos un pagatavo svētku kēksu! Mājas piepildīsies ar omulīgu aromātu, bet punči ar gardumiem.

8 porcijas
2 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

115 g
200 g
Cukurs
3 gab.
Olas
125 g
280 g
Milti
2 tējk.
Cepamais pulveris
½ tējk.
Sāls
1 tējk.
Vaniļas cukurs

Pildījums

250 g
Sastampātas dzērvenes
100 g
Cukurs

Glazūra

Laima sula
Pūdercukurs
Dzērvenes

Instrukcijas

  1. Cepeškrāsni uzkarsē uz 180 °C. Formu (25 × 11 cm) izklāj ar cepamo papīru.
  2. Puto sviestu ar cukuru, līdz tas kļūst gaisīgs. Pa vienai pievieno olas, turpinot putot. Pievieno grieķu jogurtu un atkal masu saputo. Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un vaniļas cukuru. Šo maisījumu pievieno putotajai masai un kārtīgi izmaisa.
  3. Cepamajā formā ielej trešdaļu mīklas. Vienmērīgi lej pāri pusi no sastampātajām dzērvenēm (ieturot 1 cm distanci no formas malām). Pāri lej otro trešdaļu mīklas un tai pāri otro dzērveņu pusi. Visbeidzot, pārlej pāri atlikušo mīklu. Liek cepties 50-60 min., līdz kēkss kļūst zeltains. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
  4. Pūdercukuru sajauc ar laima sulu, līdz masa ir vienmērīga. Konsistenci var regulēt, pievienojot papildus sulu vai pūdercukuru. Glazūru lej pāri atdzisušam kēksam un rotā ar svaigām dzērvenēm.
  5. Recepte un foto: Saulėta virtuvė. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.