Biezpiena - citronu kūka ar gaisīgu cepurīti

Biezpiena - citronu kūka ar gaisīgu cepurīti

Biezpiena - citronu kūka ar gaisīgu cepurīti

Biezpiena - citronu kūka ar gaisīgu cepurīti

Krāšņa svētku kūka, kas piemērota Lieldienu un citu svētku svinībām. Kūkai ir bagātīgs biezpiena slānis, skābens citronu krēms un salda bezē cepurīte. Brīnišķīga kombinācija, kas iepriecinās daudzus.

8 porcijas
2 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

PAMATNE

200 g
Pilngraudu miltu cepumi
20 g
Kakao
1 ēd.k.
Brūnais cukurs
¼ tējk.
Sāls
100 g

PILDĪJUMS

600 g
100 g
70 g
Cukurs
2 tējk.
Vaniļas cukurs
4 gab.
Olu dzeltenumi
1 gab.
Ola
1 ēd.k.
Kukurūzas ciete
120 g
Meža mellenes

CITRONU KRĒMS

1 gab.
Citrons
100 ml
Ūdens
80 g
Cukurs
2 gab.
Olu dzeltenumi
20 g
Kukurūzas ciete

BEZĒ CEPURĪTE

4 gab.
Olu baltumi
150 g
Cukurs
1 gab.
Citrons

Instrukcijas

  1. Cepumus sasmalcina un sajauc ar kakao, cukuru, sāli un izkausētu sviestu. Cepamo formu (20 cm ø) izklāj ar cepamo papīru, formas malas izklāj ar papīra strēmeli. Cepumu masu iespiež veidnes apakšā un izveido maliņas ~2,5 cm augstumā. Formu liek ledusskapī.
  2. Lielā bļodā liek biezpienu, saldo krējumu, cukuru, vaniļas cukuru. Masā iekuļ olu dzeltenumus un olas. Pievieno cieti un vēlreiz uzputo. Formas apakšā izklāj meža mellenes. Tām pārlej biezpiena pildījumu. Cep cepeškrāsnī 175 °C 45-55 min. Kūku atdzesē.
  3. Tikmēr gatavo citrona krēmu. Nelielā katliņā lej ūdeni. Pievieno smalki sarīvētu citrona miziņu un sulu, cukuru, cieti un olu dzeltenumus. Visu samaisa un karsē, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē (skābā krējuma konsistencē). Noņem no uguns un iemaisa sviestu. Krēmu atdzesē.
  4. Uz kūkas vienmērīgi uzsmērē citrona krēmu ~ 0,5 cm biezā kārtā.
  5. Olu baltumus sakuļ ar mikseri, līdz izveidojas mīkstas un gaisīgas putas. Pakāpeniski putojot pievieno cukuru. Puto, līdz iegūst noturīgas putas. Kūkai pa virsu uzkrāj bezē cepurīti. Bezē apbrūnina, izmantojot cepeškrāsns grila režīmu.
  6. Kūku pārklāj ar plānām citrona šķēlītēm un pasniedz!
  7. Recepte un foto: Merilin Siimpoeg. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.