Trīs veselībai draudzīgi iemesli, lai ēstu mājas sieru

Mājas siers tiek ļoti atzinīgi novērtēts to cilvēku vidū, kurus piesaista maiga garša un daudzpusīgas pielietojuma iespējas. Izcelsim trīs īpašības, kas to padara par patiesi labu produktu.

1. Vērtīgās olbaltumvielas

Mājas siers satur daudz olbaltumvielu, kas ir viens no galvenajiem organisma uzbūves elementiem. Vidējais olbaltumvielu saturs veikalu plauktos atrodamajos mājas sieros ir 10-14 g uz 100 g produkta. Šāds daudzums nodrošina piekto daļu no olbaltumvielu ieteicamās diennakts devas. Mājas siera skābā vide nodrošina to, ka olbaltumvielas tiek vieglāk sagremotas, un organisms tās labāk absorbē.

2. Noderīgais kalcijs

Kalcijs ir viens no svarīgākajiem minerāliem, kas vislabāk uzsūcas, ēdot tieši piena produktus, tostarp mājas sieru. Salīdzinot ar šķidrajiem piena produktiem, mājas siers satur mazāk kalcija. Bet pie regulāra patēriņa tas kļūst par nozīmīgu kalcija avotu, ko ērti kombinēt ar citiem veselīgiem pārtikas produktiem.

3. Neaizstājamās taukskābes

Mājas siera tauki ietver dažādas taukskābes, kas organismam palīdz nodrošināt daudzas funkcijas. Mājas siera tauku saturu pielāgo, pievienojot tam saldo vai skābo krējumu. Tādēļ iespējams pēc savas gaumes izvēlēties gan augsta, gan zema tauku satura mājas sieru, lai nodrošinātu sabalansētu un daudzveidīgu uzturu.