Siera Valio Forte īpašības

Võru siera ražotnē gatavotais Valio Forte siers ir populārākais un vienīgais itāļu tipa cietais siers, kas tiek ražots Igaunijā. Forte cietais siers ir siers baudīšanai.

Valio Forte Classico cietais siers tiek nogatavināts 10 mēnešus, Forte Superiore - 16 mēnešus, bet Forte Speciale minimālais nogatavināšanas laiks ir 20 mēneši. Viens un tas pats siers, kam atšķirīgs nogatavināšanas laiks. Ilgāka nogatavināšana sieram piešķir bagātīgāku un pilnīgāku garšu, izteiktāku graudaino struktūru, un siers kļūst trauslāks.

Maltītes ar Valio Forte sieru tika pasniegtas 2008. gada Pekinas Olimpiskajās spēlēs - Valio Forte siers sasniedza Olimpisko ciematu, preses centru, atlētu ciematu un VIP centru. Starptautiski pazīstamais amerikāņu uzņēmums Aramark, kas jau 40 gadus bijis atbildīgs par Olimpisko sportistu un pavadošo komandu ēdināšanu, starp simtiem sieru izvēlējās tieši Valio Forte sieru.

Valio Forte siers ir vienlīdz labs gan rīvētā, gan skaidiņu formā dažādos itāļu ēdienos, jo īpaši salātos un pastas maltītēs. Turklāt, tā ir lieliska uzkoda kopā ar augļiem, dārzeņiem un vīnu. Cietais siers lieliski sader kopā ar sulīgiem bumbieriem, persikiem, vīģēm, vīnogām un valriekstiem.

Apmēram stundu pirms pasniegšanas rekomendējam sieru uzglabāt istabas temperatūrā, tādejādi siera garša uzlabojas. Ledusskapī to ieteicams uzglabāt noslēgtā pārtikas kastītē, lai pasargātu sieru no izžūšanas.

Labākais piena produkts Igaunijā 2013 –> Forte Speciale

Pavāru mīļākais piena produkts Igaunijā 2013 –> Forte Speciale

Labākais cietais siers Igaunijas Siera festivālā 2013 –> Forte Speciale