Zemeņu biskvīta kūka

Zemeņu biskvīta kūka

Zemeņu biskvīta kūka

Ja darbošanās virtuvē Tev nav sveša, izmēģini šo recepti lielajos un mazajos dzīves svētkos! Gaisīga un vasarīga zemeņu biskvīta kūka būs kā punktiņš uz “i” lielisku svinību noslēgumā.

8 porcijas
3 h
00 ratings

Sastāvdaļas8 porcijas

Biskvīts

120 g
Milti
1 tējk.
Cepamais pulveris
100 g
2 gab.
Olas
½ tējk.
Vaniļas ekstrakts
40 g
170 g
Cukurs
¼ tējk.
Sāls

Biskvīta piesūcināšana

100 g
50 g
Cukurs

Jogurta pildījums

600 g
100 g
25 g
Cukurs
3 tējk.
Želatīns
3 ēd.k.
Ūdens

Zemeņu pildījums

400 g
Saldētas zemenes
50 g
Cukurs
2 tējk.
Želatīns
1 ēd.k.
Ūdens
150 g
25 g
Cukurs

Dekors

300 g
Vienāda izmēra zemenes

Instrukcijas

  1. Biskvīts

  2. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 °C. Cepamās formas (20 cm ø) malas iesmērē ar sviestu un viegli apber ar miltiem. Formas apakšā ieklāj cepamo papīru.
  3. Biskvītam sajauc miltus, sāli un cepamo pulveri. Pienu uzsilda un pievieno sviestu. Maisa un karsē, līdz sviests ir izkusis. Olas saputo ar cukuru līdz stigrām putām. Mīklā pakāpeniski iemaisa uzputotās olas, sviesta maisījumu un vaniļas ekstraktu. Mīklu lej formā un cep 30-35 min. Biskvītu atdzesē.
  4. Biskvīta mitrināšanai sagatavo masu no 50 g cukura un saldā krējuma.
  5. Jogurta pildījums

  6. Uzbriedina želatīnu ar aukstu ūdeni un tad, karsējot katliņā, izkausē. Želatīnu nedaudz atdzesē un pievieno jogurtam, kas uzsildīts istabas temperatūrā. Saputo saldo krējumu ar cukuru, un putukrējumu pievieno maisījumam.
  7. Zemeņu pildījums

  8. Saldētas zemenes liek katlā ar 50 g cukura un silda, līdz tās ir mīkstas. Zemenes sablendē. Uzbriedina želatīnu ar aukstu ūdeni un izkausē. Želatīnu pievieno karstajam zemeņu biezenim. Saputo saldo krējumu ar 25 g cukura, un putukrējumu maigi iemaisa atdzesētā zemeņu masā.
  9. Kūka

  10. Atdzesētu biskvītu pārgriež uz pusēm, lai iegūtu divas vienādas ripas. Vienu no ripām liek uz traukā, kurā kūka tiks pasniegta. kūkas formai (20 cm ø) izņem pamatni un tās apmales daļu apklāj ar pārtikas plēvi un liek uz biskvīta tā, ka tas paliek formas apakšā. Biskvītu apslaka ar piesūcināšanai pagatavoto šķidrumu.
  11. Pa formas iekšmalu ieklāj uz pusēm sagrieztas vienāda izmēra zemenes, veidojot gredzenu. Griezuma vietu liek pret formas malu. Uzmanīgi uzlej jogurta pildījumu. Liek ledusskapī sastingt. Kad kūka labi sastingusi, lej pāri zemeņu pildījumu. Atkal kūkai ļauj sastingt ledusskapī.
  12. Otru biskvītu (ar griešanas pusi uz augšu) liek pa virsu pēdējam slānim un piesūcina ar sagatavoto šķidrumu. Kūku liek ledusskapī uz nakti nostāvēties. Pirms pasniegšanas noņem formas malas un plēvi. Rotā ar svaigām zemenēm.
  13. Recepte un foto: Triinu Võsu - triinuvosu.blogspot.com. Lai labi garšo!

Meklēt vairāk?

Meklēt vairāk receptes.